Openingstijden op werkdagen 07:00 - 18:00

De Zwembad Meester

DE ZWEMBAD MEESTER

ONS GEZOND WATER FILTER SYSTEEM

(R)EVOLUTIONAIR

Tegenwoordig hebben we veel meer mogelijkheden op het gebied van water zuivering. De Zwembad Meester heeft het filtreren van uw zwembad of spa verder laten evolueren.


Ons filter systeem werkt niet met chloor of zogenaamd zwembad zout. (R)evolutionair, eenvoudig te bedienen, onderhoudsvriendelijk en volledig veilig voor het milieu, u, (uw) dieren en uw tuin.


Daarbij verkrijgen wij met een kleiner systeem een hoger rendement.

De Zwembad Meester
Ontzorgen is waar wij goed in zijn

De Zwembad Meester

DE ZWEMBAD MEESTER FILTER SYSTEEM RENOVATIE

ONS GEZOND WATER FILTER SYSTEEM

MILIEU VERANTWOORD ZWEMMEN

Wij streven ernaar om geen schadelijke chemicaliën te gebruiken. 

Minder onderhoud nodig

Door onze werkwijze is minder onderhoud van de vakman nodig.

Energie efficiënte filter systemen

Wij hebben het al jaren voor u getest, minder stroomgebruik, efficiënter en duurzamer.

Gezond water voor u, uw tuin en dieren

Ons ‘gezond water’ filter systeem is echt gezond en dat gaat u merken op alle vlakken.

ECOLOGISCH & ECONOMISCH

ZWEMMEN IN 'BRONWATER'

Het Gezond Water Filtersysteem van de Zwembad Meester gaat verder dan het standaard filtersysteem.

Het systeem heeft eigenlijk alleen maar ecologische en economische voordelen.

EURO LAGERE STROOM REKENING PER MAAND
0
M3 MINDER SPOELWATER PER MAAND
0 %
MINDER TOEVOEGINGEN

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN ONS filter SYSTEEM

VOORDELEN

NADELEN

 • Geen chloor meer nodig
 • Minimale pH correctie
 • Geen zeezout
 • Gezond water
 • Variabele snelheidspomp
 • Geen zand maar gerecycled glas in het filter
 • Duurzaam
 • Minder onderhoud nodig
 • Eenvoudig te monitoren (ook online)
 • Hogere aanschafwaarde
 • Oude filter systeem dient volledig te worden vervangen

WAT IS HET VERSCHIL MET EEN REGULIER ZWEMBAD FILTER SYSTEEM

HET REGULIERE ZWEMBAD FILTER

Een regulier zwembad filter systeem werk als volgt; Nadat het water is opgepompt door de pomp komt het in het zandfilter. Hierna worden de chemicaliën toegevoegd, zoals chloor (Natriumhypochloriet) en pH-minus (zoutzuuroplossing). Hierna gaat het water weer richting het zwembad.

 

Voordeel van deze manier is dat het betrekkelijk eenvoudig is, natuurlijk afhankelijk van het gekozen systeem.

Nadeel is dat zowel de pH als het chloorgehalte nauwkeurig in de gaten gehouden moet worden. Een ander nadeel is dat de gebruikte chemicaliën vluchtig zijn en tot een giftige damp kunnen lijden als deze verkeerd gebruikt of opgeslagen worden.

Daarbij is het water niet gezond voor het lichaam en ook niet voor de fauna en flora rondom het zwembad.

Andere veel voorkomende nadelen zijn rode ogen, huid- en luchtweg irritatie en de geur wanneer het water vervuild is.

Zand zal regelmatig teruggespoeld moeten worden omdat het buiten de reguliere vervuiling aan kanaalvorming doet. Hierdoor klinkt het zand samen (door de vervuiling) en ontstaan er kanalen waardoor het water grotendeels ongefilterd terug het zwembad in gaat.

 

Ook door de fijne structuur is een terugspoel proces geen garantie voor het verwijderen van het grootste deel van het vuil uit het zand.

Het systeem draait vaak maar een dagdeel waardoor bij een te laag chloorgehalte een bacteriën vrij spel hebben in het filtersyteem, dit is natuurlijk onwenselijk.

Het laatste minpunt is de meestal zeer inefficiënte pomp in energieverbruik. Het is heel gebruikelijk dat de pomp continu 1.500 watt per uur aan stroom consumeert.       

Het Gezond Water Filter systeem

Het Gezond Water Filtersysteem werk in grote lijnen hetzelfde als het reguliere systeem echter wel met een aantal grote verschillen in het uiteindelijke zuiveringsproces.

 

Het eerste verschil zit hem al in het type pomp. Wij gebruiken enkel energiezuinige variabele snelheidspompen.

Waar in het reguliere systeem de pomp continu het zelfde toerental draait en dus continu het zelfde hoge wattage consumeert, doet de door ons gebruikte pomp dat anders.

Afhankelijk van het moment gebruikt de pomp de laagst mogelijke stand in stroom gebruik tijdens het reguliere filterproces.

Bij bijvoorbeeld het spoelen schakelt de pomp kort over naar maximaal verbruik om optimaal te kunnen schoonmaken. Handmatig, met een druk op de knop, kan de pomp in stofzuigerstand gezet worden wanneer dit nodig is.

Nadat het water door de pomp is gegaan gaat het door een buis dat een bepaalde onderdruk creëert. Hierdoor ontstaan er micro belletjes lucht die het verdere zuiveringsproces verbeteren.

Vanuit deze buis gaat het water door de hydrolyse/elektrolyse cel en middels een activator (magnesiumzout) ontdoet dit systeem het water van schadelijke bacteriën en virussen.

Middels de microbelletjes en de hydrolyse wordt het water optimaal ‘magnetisch’ geladen. Graag leggen wij u dit bijzondere proces nog eens uit.

 

Nu komt het water in het glasfilter. Dit zorgvuldig uitgekozen product wordt nu geladen door het water waardoor het zelfs de kleinste vuildeeltjes aantrekt.

Middels een Koper/zilver ionisatie systeem na het filter wordt er een ontzettend kleine hoeveelheid koper en zilver aan het water toegevoegd. Nog altijd minder dan in kraanwater en tevens ook nog steeds zo weinig dat dit toegestaan zou zijn in ecologische landbouw. Dit systeem zorgt ervoor dat in het water van het zwembad geen algen kunnen ontstaan en dat dat een zoals wij dat noemen horizontale besmetting middels bacteriën wordt voorkomen.

 

Het water dat nu uit het filter komt is vele malen schoner en zuiverder dan het water uit het reguliere filter.

Optioneel kunnen wij u nog adviseren om een UVC filter aan het systeem toe te voegen.

 

Eerder hadden wij het al over de ‘activator’. Dit is geen gewoon zeezout of tafelzout. Maar één enkel onderdeel van het zout. Dit product heet magnesiumchloride en is niet agressief tegenover bijvoorbeeld roestvaststaal. U kent het vast wel in de vorm van badzout met al die mooie geurtjes en kleurtjes. Wij gebruiken de zuiverste vorm voor uw zwembad. Hierdoor geeft het het water een zacht gevoel op de huid, is het drinkbaar voor alle dieren en dus verre van schadelijk voor ons. Tevens kunt u nu zonder problemen spetteren, want het zwembadwater is niet schadelijk voor de planten of uw grasveld. En neemt u per ongeluk een slok, ook dat is geen enkel probleem.

 

Al met al eigenlijk alleen maar voordelen. Het glas bijvoorbeeld gaat niet inklinken zoals zand en vormt derhalve dus ook geen kanalen. Door de structuur is minder energie nodig voor het filter en spoel proces. En u hoeft het glas nooit meer te vervangen omdat het het vuil veel makkelijker los laat tijdens het spoelproces.

 

Technisch heeft het ook veel voordelen. Het door ons gebruikte syteem neemt de besturing van de pomp over, kan de verlichting, het pooldeck, de tegenstroominrichting en de warmtepomp allemaal aansturen vanuit één display. En wilt u dit vanuit uw luie stoel aansturen of de waterwaarden en temperatuur controleren? Ook dat kan met de optionele wifi module en iPhone/Android app op uw telefoon, tablet of PC.

 

De gemiddelde gebruikskosten van beide systemen

OOK U KUNT BEGINNEN MET BESPAREN

Het gebruik van het Gezond Water Filtersyteem heeft grote effecten op uw stroomverbruik, water gebruik tijdens het spoelen en het gebruik van toevoegingen zoals chloor t.o.v. magnesium.

 

In kosten gaat u dit ook merken. Niet alleen de kosten van chloor producten, maar dus ook het gebruik van water en het energieverbruik.

Vooral de kosten van stroom zijn aanzienlijk. Bij regulier verbruik betaald u voor uw zwembad gemiddeld 1.800 Euro per jaar. Met ons systeem komt u uit op gemiddeld 800 Euro per jaar.

De meerkosten voor het Gezond Water Filtersysteem heeft u dus al binnen enkele jaren terugverdient, terwijl het direct duurzamer en gezonder is.

Een zwembad zonder zorgen is toch wat iedere eigenaar van een zwembad wenst.

Economisch, ecologisch, duurzaam en efficiënt.